De wind neemt je mee

DE GROTE LIJN

In principe verloopt elke ballonvaart als volgt. Op de opstijgplaats ontvangen wij je en maken we de ballon in zo’n 30 minuten gereed voor de vaart. Hierna stijgen we op en gaan we afhankelijk van de windrichting en weeromstandigheden een ruim uur op verschillende hoogten ballonvaren. In die tijd leggen we tussen de 5 en 30 kilometer af. De landingsplaats is vooraf nog niet bekend, dus aan het einde van de vaart kijken we uit naar een geschikte plek om te landen. Na de landing arriveert het grondteam van Dreamflights. Samen met het team wordt de ballon ingepakt.

 

 

Als de ballon is ingepakt zal de piloot de traditionele "ballondoop", onder het genot van champagne, voltrekken. Daarna krijg je je doopcertificaat uitgereikt als extra aandenken aan de vaart. Stijgen we in de buurt van Joure / Heerenveen op, dan gaan we na de vaart naar onze eigen Ballon Bar in Oudehaske. Na het gezellige napraten brengen we je terug naar de startplaats.

 

Dreamflights vaart gedurende het gehele jaar op elke gewenste dag. In het zomerseizoen – april t/m september – kan een heteluchtballon alleen de eerste en de laatste twee uur van de daglichtperiode opstijgen, dus 's ochtends vroeg en vroeg in de avond. Dit heeft alles te maken met de zogenaamde thermiek en de wind. In het winterseizoen – oktober t/m maart – kan er gedurende de gehele dag opgestegen worden. Natuurlijk krijg je ruim van te voren te horen hoe laat en waar vandaan we precies opstijgen.