Ballonvaart boeken?

Droom weg
boven Nederland

Een ballonvaart van a tot z

In principe verloopt elke ballonvaart als volgt. Op de opstijgplaats ontvangen wij u en maken we de ballon in zo'n 30 minuten gereed voor de vaart. Hierna stijgen we op en gaan we afhankelijk van de windrichting en weeromstandigheden een ruim uur op verschillende hoogten ballonvaren. In die tijd leggen we tussen de 5 en 30 kilometer af. De landingsplaats is vooraf nog niet bekend, dus aan het einde van de vaart kijken we uit naar een geschikte plek om te landen. Na de landing arriveert het grondteam van Dreamflights. Samen met het team wordt de ballon ingepakt.

Als de ballon is ingepakt zal de piloot de traditionele "ballondoop", onder het genot van champagne, voltrekken. Daarna krijg u uw doopcertificaat uitgereikt als extra aandenken aan de vaart.

Dreamflights vaart gedurende het gehele jaar op elke gewenste dag. In het zomerseizoen - april t/m september - kan een heteluchtballon alleen de eerste en de laatste twee uur van de daglichtperiode opstijgen, dus 's ochtends vroeg en vroeg in de avond. Dit heeft alles te maken met de zogenaamde thermiek en de wind. In het winterseizoen - oktober t/m maart - kan er gedurende de gehele dag opgestegen worden. Natuurlijk krijgt u ruim van te voren te horen hoe laat en waar vandaan we precies opstijgen.

Een ballonvaart van a tot z

Een ballonvaart start vanaf de gekozen opstijglocatie. Hier wordt u welkom geheten door de piloot en de crew. Daarna is het tijd om de luchtballon gereed te maken voor vertrek. Dat is een klus die gezamenlijk wordt geklaard. Het duurt zo'n drie kwartier en dan staat niets een geslaagde ballonvaart meer in de weg.

Tijdens de ballonvaart ervaart u het landschap op een geheel nieuwe manier. Fascinerende vergezichten over alles wat ons mooie land te bieden heeft: bossen, landerijen, water en dorpen. Na ongeveer een uur is het voorbij. U heeft dan zoveel bijzondere indrukken opgedaan dat u vast even tijd nodig heeft om ze te verwerken.

Tijdens de ontdekkingsreis, waarbij u Nederland van een geheel andere kant leert kennen, wordt de richting bepaald door niets anders dan de wind. De bekende bulderende propaanbranders onder de ballon bepalen slechts de hoogte. Hoe ver de reis u brengt, hoe ver u onderweg kunt kijken en dus ook de richting is aan de elementen.

Alles wat u onderweg hoeft te doen is genieten. Laat de serene rust over u komen die in geen enkele andere vorm van transport ook maar bij benadering wordt bereikt.

Natuurgebieden, dorpen en andere bezienswaardigheden trekken aan u voorbij en vormen een onuitwisbare indruk.
U ervaart een grote rust en stilte om u heen met af en toe het geluid van de brander.

Tijd om te gaan landen

Voor de landing gaat de piloot op zoek naar een geschikte locatie. Is deze eenmaal gevonden dan wordt de luchtballon veilig aan de grond gezet en komt er een einde aan de onvergetelijke reis.

Een prettig vooruitzicht is dat u na de landing de traditionele champagnedoop mag ondergaan. Tijdens dat ritueel wordt u in de adelstand verheven. Uiteraard wordt dit zorgvuldig vastgelegd in een certificaat dat u krijgt uitgereikt.

Nog niet klaar?

Het einde van de ballonvaart hoeft allerminst het einde van uw dagje uit te zijn. Voor een gezellige nazit kan uiteraard worden gezorgd.