De droom van Dreamflights

KAVANAGH BALLOONS

Sinds 2003 is Dreamflights officieel dealer voor ballonproducent Kavanagh Balloons. Tijdens een ballonevenement in Australië kwam Dreamflights in contact met deze ballon producent. Wij hadden nog geen ballon van dit merk gezien en vroegen de reden hiervoor.

Deze was simpel: eerst maar eens zorgen dat het product thuis goed is en bevalt…dan zien we wel weer. Australische logica die goed bij Dreamflights past. Wij willen alleen goede kwaliteit bieden. Na veel wederzijds contact is in het najaar van 2002 besloten dat Dreamflights de eerste Europese Dealer zou worden voor dit uitstekende ballonmerk.

In het voorjaar van 2003 heeft de eerste Kavanagh Balloon het Europese land bereikt. Vanaf die dag  zal Dreamflights optreden als tussenpersoon en de verkoop van ballonnen in Europa begeleiden. Voor informatie over Kavanagh Balloons kun je bij Dreamflights terecht. Of overtuig jezelf en maak een proefvaart met de eerste Kavanagh in Europa! 

WIE ZIJN HET?

Kavanagh is gevestigd in Sydney - Australië. Het is een familiebedrijf dat opgestart is door Phil & Wendy Kavanagh. In 1968 maakte Phil zijn eerste ballon. Als pure hobby werd er met deze pioniersballon door Australië gevaren. In de loop der jaren heeft Kavanagh de moderne ballonnen ontworpen en ontwikkeld. Inmiddels maakt de familie Kavanagh met behulp van een bekwame staf ongeveer 30 tot 40 ballonnen per jaar.

Kavanagh Balloons maakt hoogwaardige ballonnen en bottom ends. Van een 2-persoons ballon tot een immense 24-persoons ballon worden met de meeste zorg en uitstekende materialen vervaardigd. Ook in de complete huisstijl van een bedrijf.

De ballonnen zijn van Gelvenor stof en HTN-90. Beide zijn hoogwaardige nylonstoffen die zorgen voor een lange levensduur van de ballon. De manden worden gemaakt van riet en afgewerkt met leer of suède. De ballonnen zijn typisch Australische stijl: simpel te bedienen, praktisch, duurzaam en erg onderhoudsvriendelijk.

 

Phil Kavanagh is de uitvinder van de Smart Vent. Hij heeft dit verder ontwikkeld naar de Smart Vent+, ook wel Lite Vent genoemd. Dit nieuwe deflatiesysteem onderscheidt zich onder andere door de enorm lichte bediening die de parachute altijd in het midden van de ballon houdt (geen last meer van turbulentie) en deze net zo makkelijk weer terugplaatst. Vooral bij de grotere ballonnen is dit nieuwe systeem een uitkomst en zal menig operator en piloot veel plezier en veiligheid bieden.